Kveite
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Feststemt flyndre

Hvit delikatesse fra havets dyp piffes opp til fest med avokado, tomater, dill og lakserogn.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell avokadoen og fjern steinen. Kjør dem i foodprossesoren til det blir en glatt masse. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.

Tørkede tomater

Del tomatene i to og vend med olivenolje, salt og pepper. Tomatene skal tørkes i ovn på svak varme til de får en rosinlignende konsistens (cirka 3 timer).

Saus

Ha litt sjalottløk og dillstilker i hvitvinen og kok til en tredjedel av vinen er igjen. Sil væsken, og rør inn 200 gram usaltet smør, som er kuttet i terninger. Rør til slutt inn lakserognen, og du har en spennende saus.

Fennikel

Kutt fennikelen veldig tynt og mariner i olivenolje, finkuttet dill, sitronsaft og maldonsalt.

Stekt kveite

Varm olivenoljen opp til cirka 70 ºC og legg fiskefiletene i. Behold skinnet på. Posjer fisken rolig i cirka 7 minutter. Legg filetene på et klede, slik at oljen tørkes av. Ta av skinnet, og salte og pepre etter smak.