NRK Meny
Kveite
Foto: Gøril Frømyr Borgen / NRK

Feststemt flyndre

Hvit delikatesse fra havets dyp piffes opp til fest med avokado, tomater, dill og lakserogn.

Slik gjør du

Skrell avokadoen og fjern steinen. Kjør dem i foodprossesoren til det blir en glatt masse. Smak så til med sitronsaft, salt og pepper.

Tørkede tomater

Del tomatene i to og vend med olivenolje, salt og pepper. Tomatene skal tørkes i ovn på svak varme til de får en rosinlignende konsistens (cirka 3 timer).

Saus

Ha litt sjalottløk og dillstilker i hvitvinen og kok til en tredjedel av vinen er igjen. Sil væsken, og rør inn 200 gram usaltet smør, som er kuttet i terninger. Rør til slutt inn lakserognen, og du har en spennende saus.

Fennikel

Kutt fennikelen veldig tynt og mariner i olivenolje, finkuttet dill, sitronsaft og maldonsalt.

Stekt kveite

Varm olivenoljen opp til cirka 70 ºC og legg fiskefiletene i. Behold skinnet på. Posjer fisken rolig i cirka 7 minutter. Legg filetene på et klede, slik at oljen tørkes av. Ta av skinnet, og salte og pepre etter smak.