NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Stekt ørret

Stekt ørret fra Jølster med sommerkålsalat og kalde poteter.

Foto: NRK

Fersk ørret med sommerkålsalat

Hanne Frosta har fått tak i fersk ørret fra Jølster og steker den i smør. Det er lurt å skjære et par snitt på skinnsiden først, så krøller den seg ikke i pannen.

Slik gjør du

Stek ørreten i to minutter på skinnsiden, snu fisken og stek ett minutt på andre siden.

Salaten
Finsnitt sommerkålen. Ha på 2 ss med vinaigrette. Ha i urter. Ha rødløk oppå salaten ved servering, eller bland den sammen med sommerkålen.

Vinaigrette
Bland eddik, olje og honning. Finsnitt rabarbra og ha i.

Serveres med kokte poteter, varme eller kalde.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld