NRK Meny
Makrell
Foto: NRK

Fersk makrell med potetsalat

Fersk makrell med potetsalat. Oppskrift på sommermat fra Morten André Tungesvik.

Slik gjør du

Skjær vekk bena på makrellen. Ha på litt salt og pepper. Stek fisken med skinnet på i litt olje (medium varme). Når fisken er gyllen og skinnet er sprøtt, tar du pannen av varmen og snur fisken med skinnet opp. Restvarmen vil da steke fisken ferdig.

Kok poteter og la dem kjølne.

Kutt potetene i biter.
Kutt løk og paprika i terninger.
Ha dem i en panne – sammen med hvitløken. Stek grønnsakene i rikelig med olje til de blir møre.

Ha grønnsakene i en bolle sammen med potetene, hakket oliven og finsnittet vårløk. Smak til med mye olivenolje, gressløk, sitronsaft, salt og pepper.

Ha Crème fraîche i en bolle. Ha i ca 1 ss sitronsaft og pisk blandingen til den blir stiv. Bland inn finhakket dill, og smak til med salt og pepper.

Tips

Serveres med brød.

Kilde: Morten André Tungesvik