Makrell
Foto: Mari-Ann Albrektsen / NRK

Fersk makrell


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Slik gjør du når du steker

Filet

Vask og tørk makrellfilétene.
Skjær et par snitt i skinnet med en skarp kniv.
Vend filétene i en blanding av mel, salt og krydder og stek makrellen.
Bruk litt god varme i starten og la den så ettersteke på svak varme ca 10 minutter.

Hel fisk

Vask og rens fisken, tørk den godt og strø litt salt i buken.
Skjær et par snitt i skinnet med en skarp kniv.
Hel makrell kan fylles med persille, dill eller en blanding av begge.
Stekes som makrellfiléter.

Slik gjør du når du koker

Rens makrellen og skjær den i 2-3 cm brede stykker.
Kok opp vann med 1/2 dl salt, 2 ss 7% eddik, 2 ts hel pepper, og 2 laurbærblad.
Legg makrellstykkene i og la de trekke 8-10 minutter til makrellen er kokt.
Server makrellen varm eller la den avkjøle i kokevannet og server den kald.