Fennikelblinis med blåskjell

Fennikelblinis med blåskjell og krutonger.

Foto: Fra tv-serien Price og Blomsterberg / DR

Fennikelblinis med blåskjell

Blåskjell som en forrett servert på blinis sammen med fennikel, sjalottløk og krutonger.

Slik gjør du

Skjær fennikelen i små biter og ta vare på den grønne dillignende toppen.

Sauter fennikelen på pannen i litt smør sammen med 1 finhakket sjalottløk. Når det er passe mørt smakes det til med salt og pepper. 2/3 has i blenderen sammen med fløte, egg og mel. Blend til massen er jevn og vend inn resten av den stekte fennikelen.

Stek små pannekaker på en blinipanne og hold dem varme. Hvis det er vanskelig å få dem til å henge sammen kan det tilsettes litt mer mel.

Resten av sjalottløkene, hvitløk, purre og persillestilker hakkes og sauteres i litt olje i en gryte. Ha på hvitvin og la det koke opp.

Ha på rensede blåskjell, skru opp varmen og sett på lokk. Rist gryten et par ganger. Etter 3-4 minutter er blåskjellene ferdige. Ta blåskjellene ut av skallene og hold dem varme.

Sil kokekraften over i en mindre gryte og reduser den til 1 dl. Smak til med pernod og pisk inn resten av smøret. Sausen skal ikke koke.

Skjær brødet i ganske små terninger og stek dem i olje med litt hvitløk til de er sprø.

Legg en fenikkelblini på hver tallerken. Legg blåskjellene på og sausen rundt. Pynt med fennikeltopp og små hvitløkkrutonger.

Kilde: James Price i tv-serien Price og Blomsterberg/DR