Laster innhold, vennligst vent..

Fem 17. mai-desserter – fra enkel til komplisert

På nasjonaldagen skal det være litt fint, og fint tar noen ganger litt tid. Men fint kan også gå raskt. Her er fem desserter – fra hurtig til litt mer tidkrevende.

Millefeuille med mascarponekrem og jordbær

Oppskriften på millefeuille er basert på frossen butterdeig, og dermed har du spart masser av tid. Sprø butterdeig, mascarponekrem og jordbær legges lagvis, og vips – ferdig.

Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Har du god tid, kan du rulle ned til bunnen av saken. Hvis ikke, starter du på toppen. Oppskriftene er rangert etter hvor lang tid de tar å lage.

1. Millefeuille med mascarponekrem og jordbær

Millefeuille med mascarponekrem og jordbær
Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Aller først: En tier til den som kan uttale navnet riktig. Oppskriften er basert på frossen butterdeig, og dermed har du spart masser av tid. Etter steiking legger du sprø plater, mascarponekrem og jordbær lagvis. Flottere – og samtidg enklere – blilr det vel nesten ikke?

2. Vannbakkels med bringebærkrem

Vannbakkels med bringebærkrem
Foto: Tellus Works Television AS

Vannbakkels går raskere enn du tror, og steketida for de små bakverka er bare mellom 15 og 20 minutter. På den tida rekker du å lage fyllet.

3. Pavlova

Pavlova – til oppskrift fra Lise Finckenhagen
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Marengsen må stå en time i ovnen, og det tar litt tid å vaske, rense og kutte opp frukt og bær som skal være til pynt. Men så snart bunnen er avkjølt, er kaka ferdig – den skal se akkurat passe «tilfeldig» ut.

4. Karamellpudding

Gro og Steinar lagar karamellpudding

Her må du sette av en ettermiddag. Melk skal varmes til kokepunktet, og så skal egga i. Blandinga må så varmes opp på ny før den går i ovnen. Der skal den stå i om lag halvannen time. OBS! De fleste vil mene at det er verdt det.

5. Vaniljeis og jordbærsorbé i kjeks

Is i kjeks
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Her bør du begynne dagen i forveien. Både isen og sorbeen kan lages kvelden (eller flere kvelder) før desserten skal spises. NB! I oppskriften finner du tips til hvordan også den late kan få god is.