NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Fegato alla Veneziana med polenta

Polentaen stekes i skiver og serveres til lever og løk.

Foto: DR

Fegato alla Veneziana med polenta

Kalvelever med løk og polenta. Oppskriften får du fra brødrene Price i Munter mat.

Slik gjør du

Skjær løken i fine ringer og legg dem i pannen i olivenolje med litt smør. Når de begynner å bli blanke har man over mye finhakket persille. Skru ned varmen og legg lokk på pannen (NB! det må være bladpersille).

Så tar man kalveleveren, renser den litt, om nødvendig, og kutter den i de tynneste skiver man kan – nesten som om det var laks du skulle skjære ut. Dette er viktig. Skivene skal heller ikke være for store.

Når løken har småkokt i 10–15 minutter tar du den ut av pannen. Øk varmen. Det kan være nødvendig å ha i litt mer olje.

Leveren brunes på høy varme – ikke for lenge – tilsett løken igjen og bland det sammen. Nå kan du helle hvitvin og buljong over. Legg på lokk og la det småkoke på lav varme i noen minutter, pass på at det ikke blir for lenge, så leveren blir hard. Smak retten til med salt og pepper.

Server den rykende varm med skiver av ristet polenta til.

Polenta
Kjøp minuttpolenta i supermarkedet. Til fire personer brukes en halv pakke, altså 250 gram, som drysses i 1 liter kokende vann mens det røres.

Massen får lov til å koke under omrøring i ca. 2 minutter. Smak til med salt og hell i en bolle eller liten langpanne, som først er smurt med litt olje.

Når polentaen er avkjølt, kan den lett skjæres i skiver med en kniv dyppet i vann. Skivene stekes i olivenolje i stekepannen til de er gylne og sprø.

Grillet polenta er utmerket tilbehør til mange ting.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR