NRK Meny
Bornholmerhane med sopp

Hanefiletene blir stekt på bålpanne sammen med sopp og nye poteter.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Farsert bornholmerhane med sopp

En hane fra Bornholm ender sine dager på bål mellom klippene og får selskap av grønne jordbær og sopp.

Slik gjør du

Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten møre. La dem avkjøles så de er klare til å bli stekt.

Farse
Finhakk løken og surr den i smør i en panne. Tilsett renset, hakket sopp og la det steke til all væsken er fordampet. Avkjøl blandingen og ha den i en skål. Rør i egget og så mye brødsmuler at farsen blir sammenhengende. Tilsett krydderurter og smak til med salt og pepper.

Skjær hanebrystene opp i siden, så det blir en stor, god lomme, uten å skjære helt over. Fordel farsen i brystene og lukk med en kjøttnål i hvert bryst.

Jordbærsalat
Bland en lake av eddik, vann, sukker, salt og pepper. Den skal ikke være for skarp, så tilsett ev. litt mer vann og smak den til.

Hakk syren i strimler og skjær de grønne jordbærene i fine skiver, som til en agurksalat. Vend begge deler i laken og la salaten trekke en times tid i kjøleskapet.

Gjør klar soppene, så de er klare til å legges i pannen. Skjær de kokte potetene i robuste skiver.

Stek sopp, poteter og de farserte hanebrystene på en stor panne. Gjerne på en bålpanne over åpen ild (og helst et sted på Bornholm).

Skjær hanebrystene i skiver, så farsen vises fint fram. Server dem med stekte poteter og den friske jordbærsalaten.

Tips

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 4

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR