NRK Meny
Carne no Tacho com Couve
Foto: Opplysningskontoret for Kjøtt / Alf Börjesson

Fårikål på brasiliansk

Carne no Tacho com Couve. Hvem sa at fårikål bare kunne lages på den norske måten?

Slik gjør du

Skjær kjøttet i store terninger og bacon i små.
Stek bacon først og så lammekjøttet i fettet fra baconet.
Ha alt over i en gryte, hell over vin og vann. Legg på lokk og kok opp.

Del kålen i store biter og legg over kjøttet. La småkoke i ca. 45 minutter til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og allehånde.

Legg kål og kjøtt på serveringsfat og server sjyen ved siden av.

Løkstekt ris

Finhakk løken og stek den gyllenbrun. Tilsett olje og ha i ris. La det surre til det blir blankt i 3-4 minutter.
Ha på vann og kok opp. Slå ned varmen, kok 20 minutter.

Tips

I stedenfor 1 kg kjøtt med ben, kan du bruke 800 g uten.

Kilde: www.matprat.no