Fårikål

Fårikålen blir bedre når den får stå en stund før den serveres. Ofte blir den best dagen etter.

Foto: Stig Juelsen

Fårikål fra Stig Juelsen

Kokk Stig Juelsen vil ha kjøtt med smak til fårikål. Det betyr at det må være litt fett. Bruk kjøtt fra bog, nakke eller skanke. Her får du oppskriften på fårikål.

Slik gjør du

Del hodekålen i båter. Legg kål og kjøtt lagvis i en kjele. Fordel salt og pepper mellom lagene.

Noen synes at det er godt å jevne fårikålen. Strø da et tynt lag med hvetemel mellom lagene.

Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme med lokk, til kjøttet er mørt, cirka 1-2,5 time.

Tips

  • Server den i varme, dype tallerkener.
  • Jeg foretrekker å servere den dagen etter jeg har laget den.

Tilbehør

  • Øl og akevitt
  • Det blir faktisk bedre med sjampanje, for eksempel Pommery Royal, Brut.

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen