Laster innhold, vennligst vent..

Får med rødbeter, blåmuggost og fiken

Hva skal man servere til musserende ripsvin? Nikolaj Kirk er på Bornholm og lager middag med fårefilet, rødbeter og sellerirot.

Slik gjør du

Vask rødbetene og ha dem i en gryte med lettsaltet vann. Kok dem møre og sil fra vannet. Avkjøl rødbetene og fjern skallet.

Ha vinen i en gryte og kok den kraftig inn. Skjær rødbetene i biter og vend dem i innkokt vin. Smak til med salt og pepper. Hakk ristede valnøtter og dryss dem over rødbetene. Bland inn smuldret blåmuggost og fiken skåret i båter.

Skrubb selleriroten godt og ta bort stilker og røtter. Skjær den i båter og ha den i en gryte med sitron, smør og litt vann. Kok opp og sett på lokk. La det koke på svak varme til selleriroten er helt mør. Ta av lokket og kok inn væsken. Smak til med salt og pepper.

Del fårefiletene i små biffer. Krydre med salt og pepper. Smelt smør og olje i pannen og stek fårebiffene. Ha i hvitløk og timian og stek stille og rolig. Kjøttet skal ha 3-4 minutter på hver side.

Legg biffene på tallerkener, legg på litt av rødbetsalaten, båter av sellerirot og eventuelt en god klatt crème fraîche eller yoghurt.

Kilde: Nikolaj Kirk i TV-serien De danske druer/DR