Laster innhold, vennligst vent..

Familiekokkenes barnebursdag

Når det skal lages barnebursdag i TV-serien Familiekokkene kan du glede deg til pizza, pølser, sjokoladekake og is, men også pakora, samosa og mange andre søte og salte herligheter. Her er oppskriftene til bursdagsfesten fra alle seks lagene.

Grønnsakstog

Når det skal lages festmat til barn er det fint med et element av lek. Familien Vauger serverer grønnsakene som et tog.

Foto: Rubicon / NRK

Det er fest og alvor i samme episode. I andre del av Familiekokkene må ett av de seks lagene ut. Da gjelder det å lage den beste menyen til bursdagsfest for barn. I dagens oppgave er det også lagt til en litt uvanlig ingrediens. Hvem klarer å ta den inn i menyen på beste måte? I familiekokkenes store kokebok står oppgaven beskrevet.

  • Hvilke retter må være på plass når din familie feirer barnebursdag?
  • Fyll bordet med salt- og søtmat som er fristende for små og store barn.
  • Hent fram gamle bursdagsminner og bruk fantasien.
  • Koketid 2 timer
  • En av rettene deres må inneholde grønnkål.

Kjeksbunn med frukt

Flat som en pizza, men bunnen er laget av cookie dough, pizzasausen er byttet ut med en kremostblanding og toppingen er frukt og bær. Familien Nordin lager en kake som minner om pizza til barnebursdagen.

Fiskeburger

Burgeren i barneselskapet er hjemmelaget og hovedingrediensen er fersk sei. Hanne Sofie, Emil og Kristian i familien Johnsen er vant med å lage god fiskemat.

Cupcakes

Myke, saftige og søte cupcakes med en deilig kremostglasur på toppen. Familien Lavoll kan være fornøyd når dommerne har smakt disse.

Samosa

Små frityrstekte pakker med poteter, vårløk og kyllingkjøttdeig. Se hvordan familien Mir bretter vårrulldeigen før de tar i fyllet i episode 2 av Familiekokkene.

Tempurasalat

Store reker dyppes i tempurarøre og friteres. De serveres med en salat av grønne ingredienser som avokado, agurk og vårløk. Familien Romanos bursdagsfest har innslag fra Filippinene.

Pølser og potetmos med en vri

Familien Vaugers pølser er formet som små blekkspruter og de serveres med hjemmelaget ketsjup og potetmos. Grønn potetmos, kan det være her de blander inn grønnkålen?

Familiekokkene sendes på NRK1 fredag 4. desember kl. 2005 og på NRK3 lørdag 5. desember kl. 1955. Du kan også se Familiekokkene i NRK TV.

Studio er pyntet til barnebursdag og de seks familiene må overbevise flere enn bare våre tre dommere for å sikre seg en plass videre i konkurransen.

Studio er pyntet til barnebursdag og de seks familiene må overbevise flere enn bare våre tre dommere for å sikre seg en plass videre i konkurransen.