Kokk Christer Rødseth lager en nydelig variant av falafel.

Falafel fra Sør-Sudan

I samarbeid med Det norske kokkelandslaget byr TV-aksjonen på en falafel fra Sør-Sudan – med en norsk vri! Disse deilige kikert-bollene kan brukes i salat, i pitabrød eller spises akkurat som de er.

Slik gjør du

Hell laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann og la vannet renne godt av. Legg dem gjerne på et kjøkkenklede slik at ertene blir tørre.

Rist korianderfrø og spisskummen i en tørr og varm stekepanne til du kjenner duften av krydderet. Knus blandingen i morter.

Rens chilien for frø og finkutt den. Finkutt også hvitløken. Knus kikkertene i en kjøkkenmaskin og tilsett chili, hvitløk og det ristede krydderet. Kjør massen godt til alt er blandet. Bland inn mel, egg og sitronskall, og smak til med salt.

Form falafelen som små plommer og la dem hvile i kjøleskapet. Varm opp smør i stekepannen, og stek falafelen gylne.