En hvit tallerken med seks falafler, hvor en er skåret over.

I Midtøsten er det vanlig å spise vegetarmat. Falafel er en god og rik erstatter for kjøtt.

Foto: Martin Bechmann / NRK

Falafel

Friterte boller laget på kikerter er vanlig vegetarmat fra Midt-Østen. Mohammed Zaghmout serverer dem til «Festen etter fasten».

Slik gjør du

Bløtlegg kikertene og la dem stå over natten, helst i minimum 12 timer.

Skyll kikertene godt.

Finhakk bladpersille, koriander, løk og hvitløkfedd og ha i en kjøttkvern sammen med kikerter, spisskummen og salt.

Varm opp olje i en stekepanne med høye kanter. Ha litt bakepulver i blandingen like før du friterer.

Det finnes egne redskaper til å lage falafel, men hvis du ikke har det kan du bruke hendene.

Lag kompakte boller og stek falaflene i oljen til de er brune og gjennomstekte. (Ca. 3-5 minutter.) La bollene renne av seg på en rist.

Server med en gang med tahinisaus og granateplesaus.

Tips

Oppskrifter fra Festen etter fasten i 2023

Kilde: Mohammed Zaghmout i «Festen etter fasten»