NRK Meny
Fajitas med sjømat

Fajitas med sjømat.

Foto: Roger Fredricks/ Eksportutvalget for fisk

Fajitas med sjømat

En fiskemiddag er ofte en temmelig trygg og tradisjonell opplevelse. Poteter, fisk og smeltet smør. Men fisk er en god råvare som gjerne kan brukes kreativt. Hva med fisk som håndmat?

Slik gjør du

Rør sammen marinaden og legg i fisken. Du kan bruke skinn- og benfrie fileter av sei, steinbit eller laks.
La det stå kjølig minst 4 timer.

Ha fisk og marinade over i en ildfast form. Dekk med aluminiumsfolie.
Stek i stekeovn ved 180 ºC i ca. 15 minutter.

Surr løk og paprika i oljen til det er mykt og gyllent.
Legg løk- og paprikablanding på varme tortillas og legg biter av fisken over.
Legg litt guacamole og rømme på toppen, og dryss på litt sesamfrø og frisk koriander.
Brett sammen og server.

Tips

Salsa kan også serveres ved siden av.

Guacamole kan kjøpes ferdig eller lages ved å mose avokado, limesaft, presset hvitløk, chili, salt og pepper.

Kilde: Eksportutvalget for fisk