I år som i fjor, fikk deltakerne i Anno prøve seg på matlaging på ekte 1700-tallsvis. Ikke bare er verktøyene og metodene annerledes, men flere av rettene er ukjente for oss i dag.
Inviter til middelalderfest, og imponer gjestene med ostekake fra bunn, eller kanskje et ekte fabeldyr.
Fabeldyr
Fabeldyr ble servert for å imponere velstående gjester og vise egen rikdom. Imponer dine gjester med denne originale matretten.
OPPSKRIFT: Fabeldyr
Ostekake
Det finnes utallige oppskrifter på ostekake, både amerikanske varianter som skal stekes, og enklere utgaver som bare skal settes i kjøleskapet. Men hva med å lage en ostekake slik de gjorde det for 300 år siden?
- OPPSKRIFT: Ostekake fra 1700-tallet
Strandkrabbesuppe
Strandkrabber er den vanligste krabbesorten vi har i Norge, og den egner seg godt til matlaging.
- OPPSKRIFT: Strandkrabbesuppe
Kjøttpai
Lag din egen paiform av paiskall, og fyll den med et deilig kjøttfyll.
- OPPSKRIFT: Kjøttpai
I tillegg til disse oppskriftene, lagde svennelærlingene og mesteren også surdeigsbrød, fiskesuppe og fylte kålhoder. De prøvde seg også på retten fugl i fugl i fugl, men den var ikke like vellykket.