NRK Meny
Honningkake

Skjær honningkaken i skiver og server den med smør og ost og kanskje litt eplemarmelade.

Foto: Fra TV-serien Camilla Plums julespesial / DR

Evas honningkake

Evas honningkake er en langtidsholdbar kake. Den smaker bedre og bedre etter som tiden går, er saftig uten å virke fuktig og ikke så søt at man holder på å besvime.

Slik gjør du

Oppskriften er til 1 langpanne eller to springformer.

Smelt honning, sukker og vann sammen i en stor gryte. La det bli helt avkjølt. Rør resten av ingrediensene i rett ned i gryten.

Ha deigen i en smurt langpanne og stek den på 150 °C i ca. 40 minutter. Stekes kaken i springform skal den steke lenger. Kaken skal akkurat ikke henge fast i en trepinne. Men hvis den stekes for lenge blir den tørr, så hold øye med den.

Kaken holder seg i ukevis innpakket i matpapir.

Tips

Den smaker godt med et godt lag smør på, og kanskje litt ost eller eplemarmelade. Denne kaken passer også godt i tursekken, enten du er ute og går eller på skitur.

Flere oppskrifter: Camilla Plums julespesial

Kilde: Camilla Plums julespesial/DR