Laster innhold, vennligst vent..
Eton mess – marengs, krem og bær

Marengs, bær og krem lag på lag blir Eton mess – en engelsk dessert som Mats Paulsen har blitt inspirert til å lage av sin svigermor.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Eton mess – marengs, krem og bær

Skal du ha gjester, passer lag-på-lag-desserten Eton mess perfekt. Har du lagd marengsen på forhånd, tar den bare noen minutter å montere. Oppskrift fra Mats Paulsen.

Slik gjør du

Lag pikekyss ved å piske eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt etter litt, og visp til massen er glatt. Sprøyt ut på ei bakeplate, i passende størrelse, og steik i én time på 100 grader.

Pisk fløte til krem sammen med melis.

Monter desserten lagvis: Først krem, så bær, og så pikekyss, og gjenta til bollen eller porsjonsglassene er full(e).

Riv litt limeskall og dryss det over til slutt.

Tips

Denne desserten passer godt når du har gjester. Hvis marengsen allerede er lagd, tar den kun et par minutter å sette sammen.

Kilde: Mats Paulsen (og svigermor) i radopprogrammet Brønsj på NRKP1