Etiopisk lam

Påskemiddag med lam i to varianter på etiopisk vis. Her servert med spinat og etiopiske pannekaker.

Foto: Trine Jasmine Aaseth / NRK

Etiopisk påskelam

I Bodø lager en etiopisk familie sin vri på påskemiddagen. De lager to varianter av lam i saus. Her får du oppskrift på begge variantene, som serveres med spinat og pannekaker av byggmel.

Slik gjør du

Lam i rød saus

Stek løken i olje og tilsett berbere. Røres om i 30 minutter. Tilsett hvitløk, salt, tomatpuré og smør. Rør om i 30 minutter. Det er viktig å røre jevnlig, og tilsette ting etter hvert.

Tilsett lammelår og til slutt 2 liter vann.

Lam i saus med gulrot og purre

Bruk samme framgangsmåte som for lam versjon 1, men med gulrot og purre.

Pannekaker

Bland byggmel med vann og gjær. Bruk kjøkkenmaskin og bland med salt. Røren skal stå til dagen etter før pannekakene stekes i smør.

Serveres med spinat.

Kilde: Sarah Muhep