NRK Meny
Escabeche med råkostsalat

Du kan bruke et lokk over fisken mens den marineres i laken. Men det beste er å bruke plastfolie. Det blir tettere.

Foto: Eva Rados / SVT

Escabeche med råkostsalat

I denne oppskriften helles kokvarm lake over rå fisk. Og det er det som skal til for at fisken skal bli klar til å nytes. Escabeche handler om å marinere kjøtt eller fisk i en sur lake.

Slik gjør du

Hakk løk, hvitløk og chili. Fres grønnsakene i litt olje i en traktørpanne eller en høy stekepanne. De skal bare bli myke, ikke få farge. Rør inn sennepsfrø. Slå først på eddik og deretter olje. La laken koke opp.

Skjær fisken i terninger og legg i en flat form. Strø salt på fisken og hell på den kokvarme laken. Dekk til med plastfolie. La fisken stå i minst 30 minutter. Denne retten kan med fordel tilberedes på forhånd og serveres på en buffet. Hvis du vil ha fisken kokt litt mer, kan du la den stå i stekeovn ved 150 °C i 10 minutter.

Råkostsalat
Riv grønnsakene fint på en mandolin eller skjær dem så tynt som mulig med en skarp kniv. Rist sennepsfrø i en tørr panne. Riv sitronskall. Bland alle ingrediensene til salat i en bolle.

Serveres med råkostsalat, escabeche og godt brød til å dyppe i laken.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat