NRK Meny
Paprika

Paprika klar til å legges i gryten med både søtt og surt.

Foto: YLE

Escabeche av paprika

Escabeche av paprika er flott tilbehør til alle typer kjøtt. Det har en søt og syrlig helhet som passer godt med kremet ost. Et av våre virkelige høydepunkt på matreisen!

Slik gjør du

Begynn med å skålde paprika i ovnen. Ta av skallet og skjær vekk frøene. Skjær fruktkjøttet i terninger. Smelt sukker i en liten kasserolle til det karamelliseres. Hell i rødvinseddik og kok sammen til en balansert søt-sur smak. Tilsett paprikaterninger, hakket sjalottløk, timian og laurbærblad. La det småkoke i to minutter.

La escabechen avkjøles sakte, serveres kald.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Oppskriftene fra Mat i Norden

Kilde: Jeff Scott Foster i TV-serien Mat i Norden/YLE