Ertesuppe med varmrøykt laks

Grønn ertesuppe servert med varmrøykt laks. Du kan også servere suppen med sprøstekt bacon eller spekeskinke.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Ertesuppe med varmrøykt laks

Vårgrønn ertesuppe er en lynrask middag laget med frosne erter. Lise Finckenhagen mener den er latterlig enkel å lage, og hun serverer den med varmrøykt laks.

Slik gjør du

Smelt smøret i en kasserolle og fres løk og hvitløk myk og blank i smøret. Tilsett buljong og erter og la det hele få et skikkelig oppkok. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak suppen til med salt og pepper.

Server suppen med en skje crème fraîche (eventuelt rømme eller Nýr) og varmrøkt laks delt i grove biter. Pynt med frisk dill og brønnkarse.

Tips

  • Varmrøkt pepperlaks kan erstattes med annen varmrøkt fisk.
  • Sprøstekt bacon, spekeskinke eller pepperonipølse blir også veldig godt.
  • Dill kan byttes ut med gressløk, kjørvel eller basilikum.
  • Litt mynte i suppen blir også veldig godt, men pass på så du ikke bruker for mye.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+