Eplestrudel med rosiner og Amaretto

Du trenger ikke stekeovn for å lage denne eplestrudelen, det holder med stekepanne.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Eplestrudel med rosiner og Amaretto

Kokken Gino D'Acampo lager eplestrudel uten stekeovn. Eplefyllet med rosiner og Amaretto-likør lages i stekepannen. Det samme skjer med de ferdige eplestrudlene. Bringebærsausen gjør eplekakene helt spesielle.

Slik gjør du

Skrell og del eplene i små terninger. Ha eplene og smøret i en stor stekepanne på svak til middels varme til smøret har smeltet. Rør inn sukkeret. Når sukkeret har begynt å smelte, tilsett Amarettoen, og deretter rosinene. La det surre i 15–20 minutter eller til eplene er blitt møre. Rør innimellom. Avkjøl.

Smelt 100 gram av smøret i en kasserolle på svak varme. Legg filodeigen utover på kjøkkenbenken. Bruk en skarp kniv og del deigen i rektangler på cirka 35x12 centimeter. Dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle så de ikke tørker ut. Ta et rektangel og pensle med smeltet smør. Legg over et nytt rektangel og pensle det også. Gjenta en gang til, slik at du har tre lag filodeig med smeltet smør imellom og på toppen.

Legg på to spiseskjeer med fyll i den øvre enden av rektanglene, cirka 2 centimeter fra kanten. Ta tak i høyre hjørne og brett den mot venstre slik at du dekker fyllet og lager en trekant. Forsett å brette deigen i trekant til du kommer til enden og du har en trekantet «pakke». Tett godt igjen. Pensle smør over, og legg den på et bakepapir med et fuktet kjøkkenhåndkle mens du fortsetter med resten av rektanglene.

Kjør bringebærene til sausen i en blender eller hurtigmikser til en fin puré. Press puréen gjennom en sikt slik at du fjerner alle kjernene. Bland kanel og melis i en bolle og sett til side.

Smelt resten av smøret i en stekepanne på svak/middels varme. Legg i strudel-pakkene og stek dem forsiktig i 3–4 minutter på hver side til de er gylne. Ta pakkene ut av pannen og legg dem på et kjøkkenpapir slik at fettet renner av.

Server på et fat med et dryss av kanel/melis og bringebærsaus over.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV