NRK Meny
Epler i karamell, rips i kesam og kardemommekrutonger

Først et lag med epler i karamell, så en god skje med rips i kesam og et dryss med kardemommekrutonger over. Litt eplekaramell gir den fine sødmen til slutt. De blå blomstene til pynt kalles agurkurt.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Epler i karamell, rips i kesam og kardemommekrutonger

Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen lager sin egen variant av tarte Tatin. Når han ikke har stekeovn blir epler i karamell, rips i kesam og kardemommekrutonger laget på én kokeplate ute.

Slik gjør du

Kjøl ned stekepannen, gni den inn med 150 g smør. Strø over 1,5 dl sukker i et jevnt lag. Skjær eplene i ca. 2 cm biter og legg dem i pannen med sukker og smør.

Sett stekepannen på platen på middels varme og la alt koke til en gyllenbrun karamell. Ta stekepannen av varmen og la alt avkjøles.

Bland sammen kesam med rips og to spiseskjeer eplekaramellen.

Stek brødterningene i 100 g smør til den er gylne og la dem renne av på tørkepapir. Strø over malt kardemomme.

Legg epler i karamell på hver tallerken, fordel rips i kesam over og strø på kardemommekrutonger. Serveres umiddelbart.

Tips

Flere oppskrifter: Fredag i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen/SVT