Forførande eplepai I kokken Michael Björklund sitt hjarte er det ein heilt spesiell stad for eplepaiar. Han hadde ikkje gifta seg med kona si Jenny, viss det ikkje hadde vore for denne eplepaien.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Perfekt til mørke haustkveldar Bak ei eplekake, sett over kaffien eller teen og unn deg litt ekstra kos i haustmørket. Det er sesong for norske eple. Det er også smart å bake litt ekstra for å ha på lur i frysaren utover hausten og vinteren. Her er fem gode forslag. Av Kristin Eriksen
Karen Maries eplekake Har du din egen favorittoppskrift på eplekake? Karen Marie Ellefsen har endret og tilpasset denne oppskriften ut fra egne erfaringer, sånn at den blir akkurat som hun liker den.
Eplekake Jenny Jenssen lager eplekake med epler som hun har i fryseren. Om høsten skreller hun eplene, deler dem i båter og fryser dem i porsjoner.
Sju søte fristelsar med eple Dette er tida då vi koser oss inne med årets eplehaust. Her får du sju oppskrifter med eple, det er kaker, muffins, eplestrudel, ein dansk variant i brødform og epledesserten med sprøtt lokk. Av Siri Bjelland Berven
Eplestrudel med rosiner og Amaretto Kokken Gino D'Acampo lager eplestrudel uten stekeovn. Eplefyllet med rosiner og Amaretto-likør lages i stekepannen. Det samme skjer med de ferdige eplestrudlene. Bringebærsausen gjør eplekakene helt spesielle.
Sprø eplepinner med lun karamelldipp Disse eplepaipinnene har en saftig kjerne og de er helt uimotståelige når du dypper dem i karamelldippen. Ved å bruke ferdige butterdeigsplater lager du dette på null komma niks.