Slik gjør du
Kjernehus og skall fjernes. Eplene skjæres i små biter. Del vaniljestangen i to på langs. Bland eplebitene med eplemost, sider, vaniljestang og sukker. La eplebitene trekke i 10-15 minutter.
Kakedeig
Hasselnøtter hakkes fint og blandes med smør og sukker til en myk og kremet masse. Tilsett egg, eggehviter og til slutt mel. Ha deigen i en smurt springform på 26 centimeter. La eplene dryppe av og fordel dem på toppen av deigen. Ta vare på laken eplene lå i.
Stek kaken i 50-60 minutter ved 180 °C. Hvis kaken blir mørk på toppen, dekkes den med folie til den er ferdig stekt.
Eplelaken kokes inn til en tykk sirup som helles over kaken når den er lett avkjølt.
Server eplekaken med pisket krem.
Tips
Kaken kan med fordel bakes dagen før den skal spises. Den kan virke uferdig og bløt i midten når den akkurat er tatt ut av ovnen. Når kaken avkjøles, og eplene får lov til å sette seg, vil pektinen i eplene få kaken til å stivne, så den blir lett å skjære.