Eplekake med jordbær og pisket krem

Eplekaken får et godt lag kanel på toppen. Her er den servert med jordbær og pisket krem.

Foto: Jenny Jenssen

Eplekake

Jenny Jenssen lager eplekake med epler som hun har i fryseren. Om høsten skreller hun eplene, deler dem i båter og fryser dem i porsjoner.

Slik gjør du

Skrell eplene og kutt dem i båter. Eplebåtene legges i en smurt form. Strø 1 dl sukker over eplene.

Sikt hvetemel, tilsett sukker og egg. Blandes godt i kjøkkenmaskinen til en jevn røre.

Røren helles over eplebåtene. Strø kanel på toppen

Eplekaken stekes på nederste rille i ovnen i cirka 35 minutter ved 175 grader.

Kaken serveres med vaniljesaus, pisket krem eller vaniljeis.

Tips

  • Ofte lager jeg eplekake i langpanneform. Da dobler eller tripler jeg oppskriften.
  • Eplekaken egner seg godt til å fryses ned.
  • Jeg høster alle eplene på trærne i hagen. Eplene skrelles, kuttes i båter og fryses ned usukret i poser, klare til å tines til bruk i eplekaken.

Kilde: Jenny Jenssen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+