NRK Meny

Eplegranite med calvadosskum

Epler passer godt i desserter. Her fryser Lise Finckenhagen eplesaft og skraper den luftig.

Slik gjør du

Hvis du har en saftsentrifuge, så lager du eplesaften selv ved og kjøre eplebåter (med skall, men uten kjernehus) i sentrifugen.

Smak saften til med sukker og sitron. Frys den raskt for å unngå misfarging.

Skrap den frosne graniteen med en gaffel, og fordel den i kalde glass. Topp glasset med calvadosskum. Dryss litt kanel på toppen.

Calvados-skum
Skummet lages i en spumaflaske, men det kan sløyfes.

Kok opp sukker og vann, avkjøl sukkerlaken.

Visp sammen eggehvite, sukkerlake, calvados og sitronsaft. Fyll en spumaflaske med blandingen og tilsett gass.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV