Pæreterte med bjørnebærkrem

Litt rosmarin er godt til bær, epler og pærer. Bare bittelitt, og det er overraskende godt, sier Lise Finckenhagen.

Foto: Øyvind Wik / NRK

Enkel pæreterte med bjørnebærkrem

Fysen på noe godt? Da er denne enkle pæreterten med bjørnebærkrem det enkleste du kan trylle fram.

Slik gjør du

Tin butterdeigsplatene halvveis. Legg dem på bakepapir og kjevle platene litt ut på langs.
Prikk butterdeigen med en gaffel, men la det være en 1 cm bred kant på hver langside som du ikke prikker. Skjær kransekakemassen i syltynne skiver og fordel skivene langs midten av hver plate.

Skrell pærene. Del dem i to på langs og fjern kjernehuset.

Skjær pærehalvdelene i tynne skiver. Legg skivene tett i tett oppå kransekakemassen. Dryss sukkeret jevnt over og topp med smør i tynne skiver.

Stek tertene ved 210 °C i 15-20 minutter. Del hver terte i to eller flere skiver ved servering.

Tin bærene til kremen og dryss over sukkeret.
Pisk fløten til krem og vend raskt inn bærene (og saften).

Tips

Hvis du vil lage fire porsjonsterter legger du butterdeigsplatene oppå hverandre, kjevler ut og skjærer ut fire sirkler. Fortsett som beskrevet.
Kransekakemasse kan erstattes med marsipan eller 5 ss vaniljekrem.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen