Laster innhold, vennligst vent..
Rimelig og god gourmet for studenter.

Se hvordan: Bakt blomkål

Enkel og rimelig middag: Bakt blomkål

Smalhans-lærling Supattra Manorueang (19) viser at også studenter kan lage gourmet-retter – for en rimelig pris. Dagens rett koster 70 kroner. Den kan også fint spises uten bacon!

Slik gjør du

Supattra Manorueang er kokkelærling på restauranten Smalhans i Oslo. Hun vet hvordan det er å leve som student med dårlig råd, men det hindrer henne likevel ikke i å lage matretter som gir gourmet-følelsen.

Hun viser deg noen smaksrike opplevelser du kan lage – som ikke sprenger lommeboka. Denne oppskriften funker like bra med og uten bacon.

Bakt blomkål med Gremulata-dressing

Del blomkålen i fire og ta av bladene.

Ha olivenolje, salt og pepper over blomkålen.

Finkutt hvitløken og strø over blomkålen.

Stek på 230 grader i 10 minutter.

Gremulata-dressing

Grovkutt persille og hvitløk.

Olivenolje og finrevet sitronskall kjøres i en blender, eller bland selv i en bolle.

Smak til med salt og pepper.

Pris

  • Blomkål: 13,90 kroner.
  • Bacon i biter: 20 kroner.
  • Hvitløk m/fedd 2 pk: 14,90 kroner.
  • Persille: 12,90 kroner.
  • Sitron: 8 kroner.

Totalt: 70 kroner.

Tips

Supattra Manorueang er kokkelærling ved restauranten Smalhans og gir deg oppskriftene på tre rimelige og gode retter.

Smalhans-kokk gir deg tre oppskrifter

Kilde: Supattra Manorueang