NRK Meny
Enkel hønsefrikassé

En enkel hønsefrikassé som gjør seg selv, er et godt tips.

Foto: Mattias Müller / NRK

Enkel hønsefrikassé

Orkla har følgende enkle oppskrift de anbefaler for dem som vil lage en hønerett.

Slik gjør du

Del høna i 2 på langs. Legg i en vid kjele med grønnsaker og krydder. Fyll opp med vann så ingrediensene dekkes. Kokes til kjøttet løsner fra bena, ca 1,5-2 timer. Dette kan gjerne gjøres dagen før. Riv kjøttet fra skroget i passe «gaffelbiter». Sil av kraften.

Grønnsakene: Skrell deretter og kutt grønnsakene i passe terninger eller skiver. Kokes 3-4 minutter i lettsaltet vann. Sil av.

Sausen lager du følgende:

Smelt smør i bunnen av en stor, vid kjele. Ha i mel. Rør godt om og spe i med hønsekraften mens du rører. Kok godt opp under omrøring og tilsett fløte. La småkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ha kokt hønsekjøtt og kokte grønnsaker i frikassesausen. Rør godt om og dryss rikelig med kruspersille over retten.