Slik gjør du
Del høna i 2 på langs. Legg i en vid kjele med grønnsaker og krydder. Fyll opp med vann så ingrediensene dekkes. Kokes til kjøttet løsner fra bena, ca 1,5-2 timer. Dette kan gjerne gjøres dagen før. Riv kjøttet fra skroget i passe «gaffelbiter». Sil av kraften.
Grønnsakene: Skrell deretter og kutt grønnsakene i passe terninger eller skiver. Kokes 3-4 minutter i lettsaltet vann. Sil av.
Sausen lager du følgende:
Smelt smør i bunnen av en stor, vid kjele. Ha i mel. Rør godt om og spe i med hønsekraften mens du rører. Kok godt opp under omrøring og tilsett fløte. La småkoke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha kokt hønsekjøtt og kokte grønnsaker i frikassesausen. Rør godt om og dryss rikelig med kruspersille over retten.