Iskrem med pekannøtter og karamell
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Enkel hjemmelaget is

Tre ingredienser, og så har du iskrem. Denne varianten er uten egg. Bare fløte, søt kondensert melk og vanilje. Vil du ha ekstra smak har Lise Finckenhagen mange varianter. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Slik gjør du

Pisk fløte og vanilje til myk krem. Vend inn den kondenserte melken. Hell isblandingen over i en passende beholder, og la isen stå i fryseren i fire til seks timer før servering.

Med dette utgangspunktet kan du lage en mengde forskjellige varianter, ved å tilsette det du måtte ønske.

Forslag til ekstra smak

  • Knuste drops (alternativ til krokan) som bringebærdrops, syrlige drops, kamfer, kongen av Danmark, tyrkisk pepper og dundersalt.
  • Hakket kjeks eller brownies i små biter. Pepperkakedeig i små biter er også en mulighet.
  • Favorittsjokolader som Snickers, Bounty, Troika eller Gullbrød i små biter.
  • Grovhakkede valnøtter og/eller pekan i en tykk fløtekaramellsaus med havsalt.
  • Peanøttsmør.
  • Lakrisbåter eller Jelly Beans.
  • I tillegg til vanilje kan du tilsette to spiseskjeer espressopulver når du pisker kremen.
  • Smake isblandingen til med rålakrispulver eller lakrissirup.
  • Tykke fruktpureer av bringebær, jordbær, blåbær eller solbær kan vendes forsiktig inn i blandingen, slik at isen blir nydelig marmorert.

Bruk fantasien, men ikke alle disse tipsene på en gang!

Tips

Lise Finckenhagen har også laget iskrem til julefesten.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+