Enkel fiskesuppe med purre og syltede agurker

Fisken trekker kort i hvitvin eller eplemost og kraften fra rekene. På den måten tar du vare på smaken fra fisken også.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Enkel fiskesuppe med purre og syltede agurker

Bent Stiansen bruker ferdig pillede reker til fiskesuppen, og kraften fra rekene brukes når han koker fisken.

Slik gjør du

Kok opp vann, hvitvin, salt og rekekraften fra glasset med reker.
Kutt fisken i 1 cm store terninger og ha i kjelen. Kok opp og la trekke i 15 sekunder.
Sil av kraften og ta vare på den. Hold fisken varm.

Rens purren, vask den og kutt purren i terninger. Ha purren i en kjele sammen med kraften, fløte og kok opp. Jevne med maisstivelse utrørt i kaldt vann.

Ha fisk, reker, hakket agurk og finhakket gressløk i suppen og smak den til med litt sukker, ev. noen dråper sitronsaft.

Kilde: Bent Stiansen i Førkveld