Slik gjør du
Kaken bakes i en rund form, cirka 20-22 cm i diameter. Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør, sukker og vaniljefrøene lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del eplene i jevne biter eller smale båter. Vend eplene med sukker og kanel og bland dem raskt sammen med kakerøren. Hell alt over i formen og bre det lett utover.
Smuldre (eller gni) sammen smør, sukker, mel og kanel. Dryss smuldredeigen jevnt over kaken og stek kaken midt i ovnen i 45 -55 minutter. Sjekk med en kakepinne.
Tips
- Bland 2-3 spiseskjeer brun rom i kakerøren.
- Tilsett 50 gram hakkede nøtter i smuldredeigen for ekstra krønsj.
- Pisket krem, rømme eller is er alltid godt til eplekake.
- Bruk romtempererte egg