Laster innhold, vennligst vent..
Engelsk fruktkake

Et lag med melis strødd over gir fruktkaken et vinterlig preg.

Foto: Ida Kjøstelsen / NRK

Engelsk fruktkake

Denne kaken trenger litt tid. Både til å lages og til å få hvile før den skal spises. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen i Nitimen.

Slik gjør du

Bruk en rund springform ca. 22 cm i diameter.

Dag 1
Bland sammen korinter, rosiner og lyse rosiner. Bruker du aprikoser må du skjære dem i små terninger. Hell over konjakk/rom, dekk til og la det marinere i ett døgn.

Dag 2
Pisk smør og sukker luftig. Tilsett noen dråper vaniljeessens og pisk inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland frukt og nøtter inn i melet, og bland det hele inn i smørblandingen.

Kle en springform med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 150 °C i ca. 1 time og 30 minutter. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun.

Avkjøl kaken i formen og dynk den gjerne med mere konjakk/rom. Pakk kaken godt inn og oppbevar den kjølig.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen