NRK Meny

Enchiladas med kjøttdeig

Mais har en viktig hovedrolle i meksikanske matradisjoner. Mais er nemlig en av hovedingrediensene i tortillaen. Og har du en tortilla kan du lage deg mye godt; burritos, tostadas og ikke minst enchiladas, som vi skal vise deg nå.

Tortillaer får du kjøpt i de fleste butikker. Har de ikke det, kan du kjøpe potetlefser eller lignende.

Slik gjør du

Lav ildfast form
I stekeovnen ved 180 ºC, ca. 15 minutter

Sett stekeovnen på 180 ºC.

Brun smøret til kjøttsausen i varm panne.
Ha i kjøttdeig og chilipepper og smuldre kjøttdeigen med en gaffel mens den brunes.
Tilsett rosiner og mais og smak blandingen til med salt og pepper.

Mos tomater, løk, chilipepper, hvitløk og tomatpuré til en jevn saus i en food-processor.
Smelt smøret i en kjele. Tilsett tomatmosen og la det koke i omtrent 5 minutter.

Visp sammen egg og fløte i en bolle.
Visp inn 1 spiseskje av tomatsausen og hell blandingen i den varme tomatsausen under konstant røring. Varm sausen nesten til kokepunktet. Den må ikke koke etter at eggeblandingen er tilsatt.

Bland omtrent 1/4 av tomatsausen med kjøttfyllet.
Fordel dette på lompene, rull dem sammen og legg dem tett sammen i smurt form.
Hell resten av tomatsausen over lompene, dryss på osten og gratiner retten i stekeovnen i 15 minutter.

Dryss over rosmarin ved servering.

Kilde: Tine kjøkken