NRK Meny
Filetering av laks

Med god kniv og den rette teknikken går det fint å få skinnet av laksen.

Foto: Morten Karlsen / NRK

En glad laks II

Stekt laks med god saus fra Bent Stiansen i TV-serien Kokkekamp.

Slik gjør du

Skrubb potetene godt og kok dem møre i saltet vann, 12–15 minutter.
Dampes og deles i to.

Del broccoli i små buketter og strimle renset paprika.
Stekes i olje i wokpanne til det mykner noe, men fremdeles har spenst. Smak til med presset hvitløk, soya og limesaft.

Laksestykkene stekes raskt i olje i grillpanne. Salte dem lett.

Saus
Smelt smør i en kjele. La det stå en stund så saltet synker. Klar fettet.
Ha eggeplommene i en bolle. Sett den over vannbad i en kjele (60–70 ºC).
Piskes til tykk eggedosis med salt og pepper.
Ta bollen bort fra varmen og tilsett klaret smør, langsomt under stadig visping.
Pisk inn hakket kjørvel og musserende vin før servering.

Kilde: Bent Stiansen i Kokkekamp 2001