NRK Meny

Emmerotto med øl og friske urter

Emmerotto på en enkel måte som passer godt som forrett eller som tilbehør til vilt.

Slik gjør du

Forkok emmerkornene med salt i en liter vann. Kok opp og la det stå i 10 minutter, slå av vannet.

Finhakk løken og hvitløken. Stekes i pannen til løken er myk sammen med smøret. Tilsett forkokt emmer og bland godt. Hell på eddik og litt av grønnsakbuljongen. Tilsett litt og litt av buljongen. La det koke på lav varme til emmerottoen tykner. Kornene skal ikke bli tørre. Hell til slutt på ølet, la det koke inn. Smak til med salt og pepper.

Tilsett gräddosten og bland den inn så osten smelter. Slå av varmen og bland inn friske urter.

Serveres til hareruller, se oppskrift nedenfor.

Tips

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE