NRK Meny
Elgsauté

Mørt elgkjøtt med løk, tyttebær og rømmesaus.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Elgsauté

Når kjøttet er mørt kan det stekes ganske kort, sauteres. Elgkjøttet passer godt til løk, tyttebær og rømme.

Slik gjør du

Velg mørt elgkjøtt, gjerne ytrefilet. Skjær kjøttet i tynne strimler ca. 4 x 0,5 cm.

Skjær løk og sopp i skiver.

Hele retten lages i ei stekepanne med høye kanter, også kalt sautépanne.

Stek først kjøttet i ei varm panne i ca. 1 minutt. Tilsett løk, sopp og krydder. Stek videre i ca. 2 minutter. Demp varmen og tilsett seterrømme. La det surre videre i et par minutter. Tilsett friske tyttebær til slutt.

Serveres med poteter eller ris.

Kilde: Radiokokk Jan Kåre Johansen