NRK Meny
Elghakk

Elghakk på norsk og fransk

Formiddagskjøkkenet i NRK Trøndelag byr på elghakk og presenterer en norsk og en fransk variant.

Slik gjør du

Arnes elghakk

Krydder og salt knuses sammen i morter. Løk og grønnsaker freses i smør til de er gylne, men med hard kjerne. Elghakket stekes i smør til det er brunt. Tilsett rødvin og kok opp. Tilsett kremfløte og snøfrisk og rør inn grønnsakene til slutt. Serveres med potetpuré og rørte tyttebær. Har du tilgang til granskuddgelé er det riktig godt tilbehør.

Hachis

Elgkjøtt freses i tykkbunnet kasserolle eller jerngryte. Tilsett løk, hvitløk, timian, pepper og grønnsaker og la det hele koke til vannet holder på å forsvinne. Hell over saus, kok opp og smak til med salt. Serveres enten som en lett varmrett eller som middag med kokte poteter eller potetpuré.

Kilde: Arne Bredland i Formiddagskokken i NRK Trøndelag