Laster innhold, vennligst vent..
Elggryte

En solid og smakfull elggryte som kommer fra våre svenske naboer.

Foto: DR

Elggryte med sopp og blåskimmelost

Brødrene Price har vært på Sveriges østkyst og laget elggryte med sopp og blåskimmelost i sausen.

Slik gjør du

Elggryte

Skjær løk, hvitløk og rotgrønnsaker i passe biter. Gjør det samme med kjøttet. Mariner alt i rødvin, sherryeddik og olje sammen med einebær og timian. Det skal stå i kjøleskapet i 5-6 timer.

Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det lett med kjøkkenpapir. Brun det i smør i en gryte. Tilsett marinaden og grønnsakene, og la det putre under lokk til det er mørt, cirka 2-2 1/2 time.

Stek den rensede soppen i smør i en stekepanne, og ha dem i gryten sammen med fløte og blåskimmelost. Smak sausen til med salt, pepper og ripsgelé.

Kilde: BRØDRENE PRICE I TV-SERIEN «MUNTER MAT - EN NORDISK ODYSSÉ»/DR