Elggryte med høstgrønnsaker


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær kjøttet i to centimeter store terninger.
Brun dem i smør, og legg dem over i ei gryte.

Hakk løk, rotselleri og gulrøtter (spar en gulrot til seinere).
Fres grønnsakene, og legg dem i gryta sammen med kjøttet.
Smak til med vin, og la den koke inn til nesten all væske er dampet bort.

Ha i buljongen, og kok opp.
Tilsett krydderet. Deretter kan du la retten koke under lokk i time.

Sil av buljongen, bland kjøtt og buljong i ei gryte, og hold det varmt.
Tilsett smøret blandet med hvetemel, og la det koke sammen i fem minutter.

Skjær opp en gulrot, og pastinaken (eller annen rotfrukt) i små strimler.
Hakk opp løken. Kok deretter grønnsakene og soppen i smør. Strø over litt sukker og salt.
Stek baconet, og strø det over gryten sammen med grønnsakene, og litt hakket persille.

Server med kokte poteter eller potetmos.