Elgfilet

Elgfilet med lun salat og portvinsaus med østers-sopp.

Foto: Stig Juelsen / NRK

Elgfilet

Det viktigste er å steke elgfileten rett før servering. Gjør derfor i stand alt garnityret først, så har du full kontroll til det viktigste av alt: Å steke elgen riktig.

Slik gjør du

Kutt fileten i 2 cm tykke skiver. Pass på at kjøttet har romtemperatur, ta den ut av kjøleskapet ½ time før steking. Tørk den med et papirhåndkle slik at overflødig kjøttsaft er fjernet. Smak til med salt og pepper.

Varm opp pannen med oljen og smøret.

Legg filetskivene i pannen smak til med salt og pepper og stek de 1 minutt på hver side ved middels sterk varme.

Pakk kjøttet inn i aluminiums folie og la det hvile 5 minutter på et lunt sted.

La biffen hvile i 2-3 minutter før du setter tennene i den.

Kilde: Stig Juelsen