Laster innhold, vennligst vent..
Elgburger i baconslør med tyttebærrømme

Lise Finckenhagen har brukt tørket traktkantarell som hun har bløtt og stekt og rørosrømme med tyttebær som garnityr.

Foto: Øyvind Wik / NRK

Elgburger i baconslør med tyttebærrømme

TV-tygg med nordisk tilsnitt! Elgkjøtt og tyttebær til den som vil ha et lettvint måltid mens verdens beste skiløpere kjemper om gull.

Slik gjør du

Bland raskt sammen elgkjøtt, medisterdeig, einebær, timian, salt og pepper. Form farsen til fire store burgere.

Surr en baconskive rundt hver burger og stek dem 5-6 minutter på hver side i en stekepanne.

Vend sammen rømme og tyttebær.

Anrett burgerne på hamburgerbrød og fyll på med salat, dressing og stekt sopp.

Tips

Burgerne kan utmerket godt serveres i lefse.

En annen variant er å servere burgerne med en skive blåmuggost på toppen. Sett dem da raskt under grill i ovn til osten begynner å smelte.

Stekte poteter er flott følge.

Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen