NRK Meny
Elg på italiensk

Elg med pesto, soltørkede tomater og oliven.

Foto: Håvard Zeiner / NRK

Elg på italiensk

To gode kjøkken kombineres i denne retten – det italienske og det norske. Oppskriften på elgfilet med pesto står Kathrine Husby fra Hemnesberget i Nordland for.

Slik gjør du

Hakk løken og hvitløken. Brun med smør eller olivenolje i gryten. Kutt elgfileten i biter og brun bitene i samme gryte. Tilsett crème fraîche blandet med pestoen. Del de soltørkede tomatene og olivenene i mindre biter og tilsett dette. Tilsett salt og pepper. Kok opp og la det putre til kjøttet er gjennomkokt (ca. 5 minutter). Prøv gjerne med fersk basilikum som garnityr.

Tips

Server med ris, potet eller pasta og en stor grønnsaksalat. Man kan også servere litt crème fraîche med pesto som ekstra smakstilsetning.

Kilde: Formiddagskokkene i NRK Trøndelag