NRK Meny
Elg i dill

Elg i dill serveres med kokte poteter og gulrot.

Foto: NRK

Elg i dill

Det er ikke så vanlig å bruke dill sammen med elgkjøtt i Norge. Unntaket gjelder ved graving av elgkjøtt. Svenskene bruker dill i flere retter. Det ødelegger ikke råvarene! Denne retten med kokt kjøtt og dillsaus er både god og spennende!

Slik gjør du

Pass på at kjøttet er helt opptint før du begynner kokingen.

Legg kjøttet, gjerne stykker, i en kjele, og dekk kjøttet med vann. Tilsett krydder. Gi kjøttet et oppkok, og pass på og skum av, slik at kraften blir så klar som mulig. La kjøttet småkoke ca. 30 minutter, før oppdelte grønnsaker has i vannet. La det hele småkoke eller /trekke i ytterligere 1 time.

Dillsaus
Smelt smør, og rør inn hvetemel. Tilsett kraft fra kjøttkokingen og rør godt under koking. Tilsett sitronsaft og sukker. Smak til med salt og pepper. Finhakk dill, og ha dette i sausen samtidig som du legger kjøttet i.

Kilde: Kirsten Winge og Hanne Frosta i Førkveld