NRK Meny

Eksotisk lammegryte

Den klassiske lammesteken er skikkelig påskemat. Men skulle du få lyst på noe mer eksotisk i løpet av påskedagene bør du teste ut denne gryten. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen i Nitimen.

Slik gjør du

Skjærkjøttet i terninger, ca. 2 x 2cm store.

Finhakk løken eller mos den i en hurtigmikser. Riv hvitløk og ingefær. Bruk en gryte og fres løken et par minutter over middels varme.

Tilsett ingefær, hvitløk, hakket chili og de tørre krydderne. Fres videre i et par minutter.

Skru opp varmen, ha i litt mer olje og brun kjøttet under omrøring. Tilsett 1 teskje salt og hakkede tomater. Legg på lokk og la gryten putre under lokk i ca. 90 minutter.

Ta av lokket, tilsett kokosmelk og malte nøtter. La gryten småkoke videre i 10 minutter uten lokk.

Dryss over frisk koriander ved servering.

Serveres svært gjerne med basmatiris, nanbrød, raita (yoghurtdressing) og mangochutney.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen