NRK Meny

Einebærgravet fjellørret med sennepssaus

Gravet fisk fra Frokost-TVs julebord.

Slik gjør du

Legg fileten i en form med skinnsiden ned. Dryss filetene med pepper og einebær og ha til slutt over salt- og sukkerblandingen. Sett formen i kjøleskapet.

Etter et par timers tid vil det ha dannet seg lake. Snu ørretfiletene slik at skinnsiden vender opp. Dekk formen med plastfilm, sett den tilbake i kjøleskapet og la fisken marinere i 2 døgn før servering.

Einerbærgravet fjellørret holder seg 3–4 døgn i kjøleskap.

Sennepssaus

Bland sennep og eggeplommer i en bolle. Visp inn oljen litt etter litt. Sausen skal få en tykk konsistens, omtrent som majones.

Tilsett rømme og dill. Smak sausen til med salt, pepper og sukker.
Sausen er holdbar en ukes tid i kjøleskap.

Kilde: Frode Aga og Lise Finckenhagen i Frokost-TV