Eggerøre med spekemat, rømme og flatbrød.

Et fat med spekemat, rømme og flatbrød er perfekt følge til eggerøren.

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Eggerøre

Gi eggerøren god tid og en kremet konsistens, og la den få være stjernen på festbordet.

Slik gjør du

Visp sammen eggene til de er godt blandet, men unngå å vispe inn for mye luft. Tilsett små smørterninger. Smelt litt smør i en middels varm liten panne og tilsett eggemassen. Rør hele tiden, bruk gjerne en solid slikkepott som tåler varmen. Rør til eggemassen tykner uten at den får stekeskorpe. Eggemassen skal få en «kremet» konsistens, være bløt og saftig. Hell den over på en tallerken. Husk at eggerøren vil sette seg ytterligere når den får hvilt noen minutter.

Dryss over en god klype salt, kvernet pepper, hvis ønskelig, og hakket gressløk.

Eggerøre er klassisk følge til spekemat og røykt fisk.

Tips

  • Liker du å bruke en fløteskvett i eggerøren, kan du gjerne gjøre det. Dropp eventuelt smøret, eller bruk begge deler.
  • Andre urter som persille, kjørvel og estragon er også godt å drysse over eggerøren.

Kilde: Lise Finckenhagen i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»/NRK1