NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Eggekake med stekt flesk

Eggekake med stekt flesk.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Eggekake med stekt flesk

En tradisjonell oppskrift fra Skåne, äggakaka. Den serveres med stekt flesk. Eggekaken er verken pannekake eller eggerøre, men den minner om begge deler.

Slik gjør du

Skjær varmrøkt flesk skiver. Stek flesket i stekepannen. Når flesket er ferdig legges det på en tallerken. Fettet i pannen tas vare på og brukes til steking av eggekaken.

Vask pannen.

Visp sammen mel, salt og halvparten av melken til en jevn røre. Tilsett resten av melken og eggene og visp sammen røren. Stekes i stekepannen til røren blir fast. Bruk en tresleiv til å dra fra kanten av pannen og innover. Når eggekaken er stekt på den ene siden snur du kaken på et lokk eller i luften!

Legg flesket på toppen av eggekaken. Stekes i ovnen på 200 °C i 10 minutter.

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT